E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18270
Lasīšanai: 2 minūtes
10
10

Vai sociālais pedagogs drīkst ieteikt apmeklēt ārstu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. oktobrī, 2019
Inese

Vai sociālais pedagogs drīkst ieteikt vecākiem, lai viņi savu bērnu aizved pie ārsta, un teikt, ka “iespējams, ir vajadzīgi medikamenti”?

A
atbild:
21. oktobrī, 2019

Sociālā pedagoga profesijas standarts noteic, ka sociālais pedagogs ar savu profesionālo darbību nodrošina bērnu un jauniešu tiesību aizsardzībai un resocializācijai izvirzīto mērķu un uzdevumu īstenošanai nepieciešamos nosacījumus sociālpedagoģiskajā jomā. Vienkāršoti – sociālais pedagogs pārstāv bērna tiesības un rūpējas par to, lai palīdzētu atrisināt sarežģīto situāciju, kādā nonācis bērns, ja par to liecina slikta uzvedība, konflikti ar skolas biedriem vai skolotājiem, stundu kavēšana, klaiņošana, skolas biedru pāri darījumi, noslēgšanās, aktivitātes zudums vai citas negatīvas izmaiņas skolēna uzvedībā. Sevišķi svarīga sociālā pedagoga darbības joma ir preventīvais darbs – arī iespējamu uzvedības risku saskatīšana un tiem atbilstošu rekomendāciju došana.

Tātad jautājumā minētajā gadījumā sociālajam pedagogam, ja viņš saskatīja tādu nepieciešamību, bija tiesības bērna vecākiem ieteikt vērsties pie noteiktas specializācijas ārsta, kurš tad arī izlemtu, vai bērnam nepieciešama medikamentoza vai kāda cita terapija.  

Labs saturs
10
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas