E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18226
Lasīšanai: 2 minūtes

Saziņa ar parādnieku

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. oktobrī, 2019
Marija

Labdien! Nomnieks nomas līgumā ir norādījis nepareizu adresi, un viņam uz šo adresi tika nosūtīta brīdinājuma vēstule par parāda atmaksu. Vai juridiski skaitās, ka viņš ir informēts? Vai arī šai vēstulei nav nekādas juridiskas nozīmes un vajag sūtīt vēstuli atkārtoti? Paldies!

A
atbild:
15. oktobrī, 2019

Atbilde uz minēto jautājumu meklējama pušu starpā noslēgtajā nomas līgumā, proti, ja puses līgumā ir paredzējušas (pielīgušas), ka korespondence ir nosūtāma uz adresi, kas norādīta līgumā, tad būs uzskatāms, ka puse ir informēta par parāda esību un saņēmusi brīdinājumu. Bez šaubām, civiltiesiskā strīdā ir sacīkstes princips un katras puses pienākums ir pierādīt tos apgalvojumus, uz kuriem tā atsaucas (pierādīt nosūtīšanas faktu).

Dzīvesvietas deklarēšanas likuma 1. pants noteic, ka ikvienai personai ir jābūt sasniedzamai tiesiskajās attiecībās ar valsti un pašvaldību. Savukārt civiltiesiskās attiecībās puses var noteikt arī citus saziņas veidus un informācijas apmaiņas kanālus.

Savukārt, ja līgumā nav paskaidrota korespondences apmaiņas kārtība, tad brīdinājums atbildētājam (parādniekam/nomniekam) nosūtāms uz tā deklarētās dzīvesvietas adresi, kurā viņam ir pienākums būt sasniedzamam. Tādējādi neatkarīgi no tā, vai nomnieks šādu korespondenci saņem vai ne, Jūs savu pienākumu brīdināt atbildētāju būsiet izpildījis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas