E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18215
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
6
6

Vai attaisnotajos izdevumos var iekļaut izdevumus par rehabilitāciju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. oktobrī, 2019
Elvīra Driksna

Vai B2404 masāža ietilpst ārstniecisko pakalpojumu apmaksā?

Precizēts jautājums: vai, iesniedzot gada deklarāciju, kakla skriemeļu masāžas  (kods 82404) izdevumus var iekļaut attaisnotajos izdevumos par ārstnieciskajiem pakalpojumiem?

A
atbild:
17. oktobrī, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

Nodokļa maksātājs savos attaisnotajos izdevumos ir tiesīgs iekļaut izdevumus par ārstniecisko pakalpojumu izmantošanu, ja tos sniedz ārstniecības iestāde, kura ir reģistrēta Ārstniecības iestāžu reģistrā, vai persona, kas reģistrēta Ārstniecības personu reģistrā.

Ministru kabineta noteikumu Nr. 336 “Noteikumi par attaisnotajiem izdevumiem par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem7. punkts paredz, ka attaisnotajos ārstnieciskajos izdevumos ir atļauts ieskaitīt taksācijas gada izdevumus par tiem veselības aprūpes pakalpojumiem, ar kuriem saistītos izdevumus atbilstoši normatīvajiem aktiem nesedz Nacionālais veselības dienests (izņemot redzes asumu koriģējošu optikas izstrādājumu iegādes izdevumus), kā arī veiktās pacienta iemaksas un visus ar ārstēšanos rehabilitācijas iestādēs saistītos izdevumus.

Nodokļu maksātājam, kurš vēlas saņemt iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu, jāņem vērā, ka Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonām ir tiesības pieprasīt papildus iesniegtajiem dokumentiem uzrādīt vēl citus attaisnojuma dokumentus (piemēram, noslēgtos līgumus, saņemtos rēķinus, izziņas), ja tas nepieciešams, lai noteiktu nodokļa atmaksas pamatotību.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas