E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18205
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

No valsts budžeta finansē kredīta procentus par mājokļa pielāgošanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. oktobrī, 2019
Valentina

Mana ģimene ir nonākusi krīzes situācijā pēc maksātnespējas procesa, kura dēļ tika pārdots īpašums, kas bija mūsu vienīgais mājoklis. Es esmu 3. grupas invalīde, dēls ir 1. grupas invalīds (ar īpašām vajadzībām). Līvānu pašvaldība pēc mūsu deklarētās dzīvesvietas ar sēdes lēmumu piešķīra mums sociālo dzīvokli, kurš ir ļoti sliktā stāvoklī, turklāt šajā dzīvoklī ir pelējuma sēnīte. Lai pielāgotu šo dzīvokli cilvēkam ar īpašām vajadzībām un ierīkotu pandusu, nepieciešami aptuveni 9000–10 000 eiro; domes noteikumos norādīts, ka maksimālā summa ir 2000 eiro. Kādas ir mūsu iespējas saņemt valsts atbalstu? Dome mums nevar sniegt lielāku atbalstu.

A
atbild:
28. oktobrī, 2019
Lidija Dārziņa
LV portāls

Pašvaldības, saistošajos noteikumos paredzot piešķirt finansējumu pacēlāju, uzbrauktuvju ierīkošanai dzīvojamās mājās, kurās dzīvo personas ar kustību traucējumiem, nosaka arī finansējuma summu.

Ja saskaņā ar tāmi mājokļa vides pielāgošanas summa pārsniedz pašvaldības finansējuma pieļaujamo apmēru, starpība ir jāsedz no personiskajiem līdzekļiem.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 1170 par kārtību, kādā personas ar invaliditāti saņem atbalstu mājokļa pielāgošanai, un atbalsta saņemšanas nosacījumiem paredz valsts atbalstu, bet tikai lai atlīdzinātu par personu mājokļu pielāgošanu samaksātos kredīta procentus atbilstoši kredīta līgumam ar Latvijā reģistrētu kredītiestādi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 90 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas