E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18071
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vai pedagogu kvalifikācijas kursu apmeklēšana tiek apmaksāta

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. septembrī, 2019
Violeta

Vai kvalifikācijas kursu apmeklēšana pedagogiem ir apmaksāta darba diena? Vai man pašai ir jādomā, kā es kursus apmeklēšu?

A
atbild:
26. septembrī, 2019

Kvalifikācijas kursu apmeklēšana pedagogiem ir apmaksāta darba diena. Ministrija ir rosinājusi pedagogu tālākizglītības kursus organizēt skolēnu brīvlaikos, kas pedagogiem atbilstoši tarifikācijai ir apmaksāts darba laiks. Ja tiek izlemts, ka pedagogs kursus apmeklē skolēnu mācību stundu laikā, skolas vadībai ir jārisina jautājums par pedagoga aizvietošanu.

Atbilstoši Ministru kabineta (MK) noteikumu Nr. 662 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” 7. punktam pedagogs ir atbildīgs par savas profesionālās kompetences pilnveidi, kuru veic triju gadu laikā ne mazāk par 36 stundām un plāno to sadarbībā ar tās izglītības iestādes vadītāju, kurā pedagogs veic profesionālo darbību.

Savukārt MK noteikumu Nr. 480 “Izglītojamo audzināšanas vadlīnijas un informācijas, mācību līdzekļu, materiālu un mācību un audzināšanas metožu izvērtēšanas kārtība” 11.4. punkts nosaka: pedagogs pilnveido savu profesionālo kompetenci audzināšanas jautājumos ne mazāk kā sešu stundu apjomā triju gadu laikā pedagoga vispārējo kompetenču modulī. Un pedagoga vispārējo kompetenču modulī iekļauta arī pilsoniskās attieksmes pilnveidošana, skolēna sagatavošana pilsoniski atbildīgai un veiksmīgai dzīvei sabiedrībā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas