E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18050
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Stāvēt aizliegts vietās, kuras apzīmētas arī ar 945. ceļa apzīmējumu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. septembrī, 2019
Edgars

Vai pašvaldības policija var uzlikt sodu, ja automašīna novietota stāvēšanai uz “dzeltenā krusta”, bet nekur nav vertikālās zīmes par to, ka stāvēt aizliegts?

A
atbild:
20. septembrī, 2019
Linda Ņikona
LV portāls

Atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumu (CSN) 122.4. punktam, ja ar ceļa zīmēm vai ceļa apzīmējumiem nav noteikts citādi, stāvēt aizliegts vietās, kur brauktuves mala vai apmale apzīmēta ar 944. ceļa apzīmējumu, kā arī vietās, kas apzīmētas ar 945. (“dzeltenā krusta”) ceļa apzīmējumu.

Saskaņā ar CSN 945. ceļa apzīmējums ir viens no horizontālajiem apzīmējumiem (līnijas, bultas, simboli un citas norādes uz ceļa), kas apzīmē vietas, kur transportlīdzekļiem stāvēt aizliegts.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK)149.10 panta piektās daļas 13. punkts par stāvēšanu vietās, kur brauktuves mala vai apmale apzīmēta ar 944. ceļa apzīmējumu, un vietās, kas apzīmētas ar 945. ceļa apzīmējumu, paredz naudas soda uzlikšanu transportlīdzekļa vadītājam 40 eiro apmērā.

LV portāls papildus norāda, ka oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” vietne www.likumi.lv ieviesusi jauninājumu, kas nodrošina ceļu satiksmes dalībniekiem ērtāku CSN lietošanu. No 2019. gada septembra CSN, kas pieejami vietnē www.likumi.lv, papildināti ar jaunu iespēju – ceļa zīmju un ceļa apzīmējumu attēli izvietoti uzreiz pie punktiem, kuros tie minēti, proti, līdz šim visā CSN tekstā tika norādīts tikai attiecīgās ceļa zīmes numurs, bet to, kā zīme izskatās vizuāli, bija jāmeklē atsevišķi CSN pielikumos.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas