E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17994
Lasīšanai: 2 minūtes
1
8
1
8

Darba samaksa par virsstundu darbu un nakts darbu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. septembrī, 2019
Ruta

Ja darba stundas konkrētajā mēnesī ir 178, bet darbinieks nostrādājis 200, 22 h ir jāapmaksā kā virsstundas. Bet, ja puse no šīm stundām mēneša beigās ir bijušas nakts stundas, vai tās ir jāapmaksā gan +50% apmērā kā par nakts stundām, gan arī vēl +100% apmērā kā par virsstundām? Vai darba devējs ir tiesīgs virsstundas apmaksāt no parastās dienas stundas likmes, neņemot vērā, ka tieši mēneša beigās bijušas nakts darba stundas?

A
atbild:
16. septembrī, 2019
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

Darba devējam katru mēnesi ir pienākums precīzi uzskaitīt darbinieka nostrādātās stundas, kā arī atsevišķi virsstundas, darbu nakts laikā, kā arī svētku dienās nostrādātās stundas.

Ja darbinieks konkrētajā mēnesī ir strādājis 22 virsstundas, viņam jāsaņem Darba likuma 68. pantā noteiktā piemaksa 100% apmērā no dienas vai stundas algas likmes par virsstundu darbu (ja vien puses nav vienojušās par piemaksas aizstāšanu ar citu apmaksātu atpūtas laiku), kā arī konkrētajā gadījumā darba devējam jāveic piemaksa 50% apmērā no dienas vai stundas algas likmes par nakts laikā nostrādātajām darba stundām.

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas