E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17949
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Piemaksa pirmsskolas skolotājam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. septembrī, 2019
Inga

Cik lielu piemaksu par 2. kvalitātes pakāpi saņems pirmsskolas skolotājs, kurš strādā ar 5 gadus veciem bērniem (vienu slodzi)? Vai ir noteikts minimālās piemaksas apmērs?

A
atbild:
16. septembrī, 2019

Kārtību, kādā veic pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanu, kā arī novērtēšanas virzienus un pedagogu profesionālās darbības kvalitātes pakāpju aprakstu nosaka Ministru kabineta (MK) noteikumi Nr. 501 “Pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas organizēšanas kārtība”.

Piemaksu par kvalitātes pakāpi saskaņā ar Izglītības likumu un jau minētajiem MK noteikumiem nosaka izglītības iestādes vadītājs, un katrā izglītības iestādē piemaksa var atšķirties. Pedagogiem, kuri ieguvuši 1., 2. un 3. kvalitātes pakāpi, izglītības iestādes vadītājs izglītības iestādei piešķirtā finansējuma ietvaros nosaka piemaksu, kas ir proporcionāla pedagoga darba slodzei. Pedagogiem, kuri ieguvuši vienādu kvalitātes pakāpi, piemaksas apmēru par darba slodzi, kas atbilst mēneša darba algas likmei, nosaka vienādu. Kvalitātes piemaksa ir proporcionāla pedagoga darba slodzei, un kvalitātes piemaksas ir tiesīgi saņemt visu vispārējās (tajā skaitā pirmsskolas), profesionālās, kā arī profesionālās ievirzes un interešu izglītības iestāžu pedagogi.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 70 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas