E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17803
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kad īrnieku var izlikt no dzīvojamās telpas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. augustā, 2019
Intars

Labdien! Bija izveidojies parāds par siltuma piegādi dzīvoklim. Pēc tiesas sprieduma parāda summa katru mēnesi tiek ieturēta no darba algas. Kārtējie rēķini tiek maksāti. Vai siltuma piegādātājs var celt prasību tiesā par izlikšanu no dzīvokļa?

A
atbild:
19. septembrī, 2019

Jautājumā nav ietverta pilnīga informācija par situāciju. Noprotams, ka konkrētajā situācijā Jūs varētu būt dzīvokļa īrnieks.

Likuma “Par dzīvojamo telpu īri” 4. panta normas nosaka: izīrētājs var būt jebkura fiziskā vai juridiskā persona, kas ir dzīvokļa vai dzīvojamās mājas īpašnieks vai valdītājs, kā arī pašvaldība, ja tā atbilstoši likumam “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” uz likumīga pamata ieguvusi attiecīgo dzīvojamo telpu lietojumā.

Savukārt likuma “Par dzīvojamo telpu īri” 28.2 panta nosacījumi nosaka: izīrētājs var izbeigt dzīvojamās telpas īres līgumu, izliekot īrnieku kopā ar viņa ģimenes locekļiem un citām personām bez citas dzīvojamās telpas ierādīšanas, šādos gadījumos:

1) ja īrnieks vairāk nekā trīs mēnešus nemaksā dzīvojamās telpas īres maksu, lai gan viņam bija nodrošināta iespēja lietot dzīvojamo telpu saskaņā ar dzīvojamās telpas īres līgumu un normatīvajiem aktiem;

2) ja īrnieks vairāk nekā trīs mēnešus nemaksā par pamatpakalpojumiem, lai gan viņam bija nodrošināta iespēja izmantot pamatpakalpojumus saskaņā ar dzīvojamās telpas īres līgumu un normatīvajiem aktiem.

Ja konkrētajā gadījumā ir iestājušies 28.2 panta 2. punkta nosacījumi, izīrētājs var vērsties tiesā ar prasību par izlikšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas