E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17759
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Vai var atgūt ieturētos naudas līdzekļus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. augustā, 2019
Kristīne

Labdien! Jūnijā bankas kontā saņēmu darba samaksu par maiju (350 eiro), jūnija beigās par jūniju (300 eiro). Banka 220 eiro pārskaitīja uz tiesu izpildītāja kontu. Rīkojums darba devējam netika nosūtīts, darba attiecības jūnijā tika pārtrauktas. Vai tiesu izpildītājam ir pienākums atmaksāt šos naudas līdzekļus? Kontā tikai saņemta darba alga.

A
atbild:
11. septembrī, 2019

Nosūtot rīkojumu kredītiestādei par parādnieka naudas līdzekļu apķīlāšanu, tiesu izpildītājs rīkojumā norāda parādnieka bankas kontā saglabājamo minimālo naudas līdzekļu apmēru mēnesī (atbilstoši parāda veidam).

Pildot tiesu izpildītāja rīkojumu, kredītiestāde ievēro saglabājamo naudas līdzekļu apmēru, bet bankas kontā atlikušos naudas līdzekļus pārskaita uz tiesu izpildītāja depozīta kontu. Savukārt tiesu izpildītājam saskaņā ar Tiesu izpildītāju likuma 152. panta trešo daļu naudas līdzekļus, kas piedzīti no parādnieka un nododami piedzinējam, jāpārskaita piedzinējam 10 dienu laikā no dienas, kad tie ieskaitīti tiesu izpildītāja depozīta kontā, ja nav objektīvu iemeslu, kuru dēļ naudas līdzekļu pārskaitīšana atliekama. Ja tiesu izpildītājs naudas līdzekļus ir pārskaitījis piedzinējam, tad šos naudas līdzekļus atgūt nebūs iespējams. Lai izvairītos no šādas situācijas rašanās nākotnē, parādniekam, zinot, ka mēnesī var ienākt ne tikai alga par iepriekšējo mēnesi, bet arī par kārtējo mēnesi, ir savlaicīgi jāinformē par to tiesu izpildītājs, kura lietvedībā atrodas izpildu lieta. Norādāms, ka parādniekam ir pienākums tiesu izpildītājam sniegt informāciju par savu mantisko stāvokli, kā arī informēt tiesu izpildītāju par summām, uz kurām saskaņā ar Civilprocesa likuma 596. pantu tiesu izpildītājs nevar vērst piedziņu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas