E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17754
Lasīšanai: 2 minūtes

Administratīvā naudas soda piedziņa

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. augustā, 2019
Viktorijap

Sveiki! Iepriekš biju uzdevis jautājumu: “2007. gadā tiesa man piesprieda administratīvo naudas sodu par auto vadīšanu dzērumā. Tagad vēlos iegūt vadītāja apliecību. Izmantojot CSDD SMS pakalpojumu, noskaidroju, ka man palicis nenomaksāts sods. Vai uz šo neattiecas 5 gadu noilgums? Vai tas liedz man iegūt autovadītāja tiesības?” Ar Jūsu sniegto atbildi iepazinos. Man ir papildjautājums: manā rīcībā nav informācijas par to, kad un kuram tiesu izpildītājam lieta ir nosūtīta piespiedu izpildei. Vai ir iespējams, ka nav nosūtīta? Un vai tādā gadījumā noilgums neiestājas vispār?

A
atbild:
11. septembrī, 2019

Tiesu izpildītājs naudas soda piespiedu piedziņas izpildi var veikt piecu gadu laikā no dienas, kad šis lēmums ir iesniegts piespiedu izpildei. Ja lēmuma izpildi aptur saskaņā ar Civilprocesa likuma noteikumiem par izpildu lietvedības apturēšanu, noilguma laiks tiek apturēts līdz izpildu lietvedības atjaunošanai. Izpildu lietvedības apturēšanas nosacījumi ir noteikti Civilprocesa likuma 560. pantā.

Par izpildu lietām ir iespējams iegūt informāciju, autorizējoties Elektronisko izsoļu vietnē sadaļā “Citi pakalpojumi: “Manas izpildu lietas”. Informācija par izpildu lietām, kuras reģistrētas pirms 2014. gada 1. janvāra, var uzrādīties neprecīza. Pakalpojums “Manas izpildu lietas” nodrošina šādu informāciju: izpildu lietas numurs, izpildu lietas reģistrācijas datums, izpildu lietas kategorija, tālākā virzība, parādnieks, piedzinējs, izpildu dokumenta numurs, zvērināts tiesu izpildītājs, prasījuma būtība, pamatparāds izpildu lietā, parāda un sprieduma izpildes izdevumu kopsumma, aktuālais parāda apmērs.

Attiecībā uz tiesu izpildītāja izdevumiem noilgums neiestājas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas