E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17635
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kā pārliecināties, ka privātais testaments glabājas vienotajā testamentu datubāzē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. augustā, 2019
Dina

Labdien! Pirms kāda laika es uzrakstīju privāto testamentu un slēgtajā aploksnē aiznesu to notārei, kura to pieņēma un atstāja glabāšanai. Viņa arī teica, ka mans testaments tiks glabāts vienotajā testamentu datubāzē. Es gribētu zināt, kā es varētu pārliecināties, vai mans testaments ir tiešām piereģistrēts un glabājas vienotajā testamentu datubāzē. Kāds ir datubāzes nosaukumus, un kur var saņemt tās datus par savu testamentu?

A
atbild:
03. oktobrī, 2019
Latvijas notārs
Vitālijs Bogdāns, zvērināts notārs

E-pakalpojumā “Manas darbības”, kas pieejams Latvijas zvērinātu notāru klientu portālā, Jūs, autorizējoties ar portāla www.latvija.lv (e-parakstu vai kādu no i-bankām) starpniecību, varat iegūt datus par visām veiktajām notariālajām darbībām pie Latvijas zvērinātiem notāriem kopš 01.07.2006.

Savukārt pārbaudīt ieraksta esamību Testamentu reģistrā par glabāšanā pieņemto testamentu varat, vēršoties pie tā paša zvērināta notāra, kurš pieņēma testamentu glabāšanā, vai Latvijas Zvērinātu notāru padomes birojā, ņemot līdzi personu apliecinošu dokumentu (pasi vai personas apliecību jeb ID karti).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas