E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17607
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kādā secībā tiek apmierināti piedzinēju prasījumi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. jūlijā, 2019
Jānis

Labdien! Manai darbavietai ir nosūtīti vairāki tiesu izpildītāju rīkojumi, un darbavieta sadala naudu uz visiem rīkojumiem. Bet rīkojumos ir norādīts, kur ir pirmā kārta un kur otrā kārta. Es darba devējam skaidroju: uzturlīdzekļu rīkojumā ir skaidri norādīts, ka tas ir pirmās kārtas rīkojums un ka visa nauda jāpārskaita tikai un vienīgi par uzturlīdzekļiem, ka viņam nav tiesības naudu dalīt vēl ar otrās kārtas rīkojumiem. Vai es pareizi saprotu, ka darba devējs nedrīkst naudu skaitīt otrās kārtas rīkojumam, ja pirmā kārta nav izmaksāta?

A
atbild:
29. jūlijā, 2019

Šo jautājumu risina Civilprocesa likuma 622. panta normas:

1) ja no parādnieka piedzītās summas nepietiek, lai apmierinātu visus prasījumus pēc izpildu dokumentiem, šī summa sadalāma starp piedzinējiem šajā likumā noteiktajā secībā, ja atsevišķā likumā kādiem piedzinējiem nav noteiktas priekšrocības;

2) katras nākamās kārtas prasījumi tiek apmierināti pēc iepriekšējās kārtas prasījumu pilnīgas apmierināšanas;

3) ja piedzītās summas nepietiek, lai pilnīgi apmierinātu visus vienas kārtas prasījumus, šie prasījumi apmierināmi proporcionāli summai, kas pienākas katram piedzinējam;

4) ja tiesu izpildītāja lietvedībā atrodas vairākas izpildu lietas, kas ievestas par šā likuma 623. panta pirmajā daļā minētajiem prasījumiem, un starp tām ir izpildu lieta, kurā Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija stājusies piedzinēja vietā daļā par to uzturlīdzekļu piedziņu no parādnieka, kuri izmaksāti no Uzturlīdzekļu garantiju fonda, un ar piedzīto summu nepietiek, lai pilnīgi apmierinātu visus prasījumus, piedzītā summa sadalāma proporcionāli izpildu lietās aprēķinātā parāda summai vai parādu kopsummai, ja lietā ir vairāki piedzinēji.

Jūs jautājumā pareizi norādāt: katras nākamās kārtas prasījumi tiek segti pēc iepriekšējās kārtas pilnīgas apmierināšanas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas