E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17582
Lasīšanai: 3 minūtes

Vai var īrēt pašvaldības dzīvokli, ja ir cits īpašums

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. jūlijā, 2019
Nika

Labdien! Vai, lietojot municipālo dzīvokli ar beztermiņa līgumu, drīkst pirkt vasarnīcu? Vai vasarnīca citā pilsētā ir uzskatāma par citu dzīvojamo platību? Ja ir, kāda mājiņa man var piederēt, lai tā netiktu uzskatīta par dzīvojamo platību? Kādi ir kritēriji? Mazs platums, viens stāvs vai pārvietojama mājiņa? Tāds pats jautājums par darbnīcu. Vai man var piederēt bēniņos izbūvēta mākslinieku darbnīca vai cita telpa, kas paredzēta darbam vai hobijam. Un vai varu īrēt citu dzīvokli no saimnieka, lai nodotu to apakšīrē? Jo esmu mākleris un tas ir mans darbs. Paldies!

A
atbild:
03. septembrī, 2019
Gatis Graustiņš
juriskonsults

Likuma “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” 7. pants nosaka: pašvaldības dome vai tās deleģēta institūcija var pieņemt lēmumu par atteikumu atzīt personu par tiesīgu saņemt tādu palīdzību kā pašvaldībai piederošās vai tās nomātās dzīvojamās telpas izīrēšana vai sociālā dzīvokļa izīrēšana, ja tās īpašumā ir dzīvojamā telpa vai māja, kas atbilst tā paša likuma 16. pantam:

  • dzīvošanai derīga dzīvojamā telpa ir apgaismojama, apkurināma telpa, kas piemērota cilvēka ilglaicīgam patvērumam un sadzīves priekšmetu izvietošanai un atbilst Ministru kabineta noteikumos paredzētajām būvniecības un higiēnas prasībām.

Ja Jūsu īpašumā ir dzīvojamā telpa vai māja, kas atbilst iepriekš minētajām prasībām, tad Jums pašvaldība var atteikt palīdzību dzīvokļa jautājumā. Tomēr arī šādā gadījumā, lai saprastu sekas, būtu jāvērtē pamats, uz kāda Jums ir piešķirtas tiesības dzīvot pašvaldības dzīvoklī.

Kaut arī no iepriekš minētā varētu secināt, ka ziemā neapdzīvojama vasarnīca neliedz Jums tiesības saņemt palīdzību mājokļa jautājumā, iespējams, ka Jūsu ienākumi neatbilst tiem pašvaldības domes noteiktajiem kritērijiem, atbilstoši kuriem pašvaldība sniedz palīdzību.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 90 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas