E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17560
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Kad ir pamats anulēt slimības lapu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. jūlijā, 2019
Andis

Sveiki! Man šobrīd ir slimības lapa “B”, bet jāaizbrauc uz darbu parakstīt steidzami dokumenti. Vai šis skaitās pārkāpums un slimības lapa var tikt anulēta?

A
atbild:
18. jūlijā, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Kārtība, kādā apliecina personas pārejošu darbnespēju, un attiecīgo dokumentu izsniegšanas un anulēšanas kārtība paredzēta Ministru kabineta (MK) noteikumos Nr. 152 “Darbnespējas lapu izsniegšanas un anulēšanas kārtība” 12. punktā.

Darbnespējas lapu var anulēt elektroniski, tiešsaistes režīmā izdarot atzīmi vienotajā veselības nozares elektroniskajā informācijas sistēmā:

  • tās ārstniecības iestādes vadītājs vai ārsts, vai ārsta palīgs, kurā izsniegta darbnespējas lapa, – ja darbnespējas lapa ir izrakstīta kļūdaini;
  • tās ārstniecības iestādes vadītājs, kurā izsniegta darbnespējas lapa, – ja saņemts Veselības inspekcijas atzinums par darbnespējas lapas nepamatotu izsniegšanu. Šādā gadījumā ārstniecības iestādes vadītājs 14 dienu laikā izdod rīkojumu par attiecīgās darbnespējas lapas anulēšanu.

Faktiski slimības lapu anulēt var lūgt darba devējs, ja tam rodas pamatotas aizdomas, ka darbinieks ir darbspējīgs un slimība tiek “simulēta”. Lai to izdarītu, viņam jāvēršas ar sūdzību Veselības inspekcijā.

Jūsu jautājumā aprakstītajā situācijā nav pamata uzskatīt, ka izsniegtā darbnespējas lapa ir izsniegta nepamatoti un tādēļ anulējama.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas