E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17528
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Īpašuma pārrakstīšana – tikai pirkuma, dāvinājuma vai uztura līguma formā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. jūlijā, 2019
Kristina

Sveiki! Mana vecmamma grib pārrakstīt dzīvokli. Kādi papīri ir vajadzīgi, un cik tas izmaksātu? Un vai visu varētu kārtot bez viņas klātbūtnes?

A
atbild:
10. decembrī, 2019
Signe Krūzkopa
LV portāls

Dzīvokļa īpašuma tiesības tālāk var nodot tikai tā persona, kura zemesgrāmatā ir ierakstīta par dzīvokļa īpašnieku. No jautājuma nav saprotams, ko Jūs saprotat ar pārrakstīšanu, jo var slēgt pirkuma, dāvinājuma un uztura līgumu.

Lai atbildētu uz jautājumu par to, vai procesā nepieciešama Jūsu klātbūtne, trūkst daudz informācijas, taču jebkuru notariālo darbību pie Latvijas zvērinātiem notāriem var veikt arī attālināti portālā www.latvijasnotars.lv, un arī zemesgrāmatā dokumentus zvērināts notārs var iesniegt elektroniski, taču personai (šajā gadījumā vecmāmiņai), kura veic īpašuma nodošanu (pirkuma, dāvinājuma vai uztura līguma ceļā) Jums, jābūt derīgam un aktīvam elektroniskajam parakstam.

Izmaksas ir atkarīgas no dzīvokļa vērtības un daudziem citiem aspektiem, par kuriem situācijas izklāstā nav informācijas. Tāpēc pirmais solis būtu vērsties pie kāda zvērināta notāra (arī konsultācija var noritēt attālināti), lai saprastu savai situācijai piemērotāko risinājumu, kā arī lai noskaidrotu potenciālās izmaksas.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas