E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17457
Lasīšanai: 2 minūtes

Summas, uz kurām nevar vērst piedziņu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. jūlijā, 2019
Gints

Labdien! Man ir sastādīts administratīvais pārkāpums ar 5 gadu nokavējumu (lēmums ir apmaksāt 100 eiro 30 dienu laikā). Esmu bērnu kopšanas atvaļinājumā. Ja nesamaksāšu, tiks iesaistīts tiesas izpildītājs utt. VP Kurzemes iecirkņa vadītājs uz telefona zvaniem neatbild, lai kurā laikā es zvanītu. Ierasties nevaru, kopju ļoti maziņu bērniņu. Es neatsakos maksāt, esmu gatavs maksāt pa daļām, bet kā rīkoties, ja atbildīgā persona nav sasniedzama? Un vai tiesas izpildītājs drīkst piesavināties bērnu kopšanas atvaļinājuma pabalstu un vecāku pabalstu?

A
atbild:
06. augustā, 2019

Jums var ieteikt vērsties pie citas šīs iestādes amatpersonas, kura var atbildēt uz jautājumiem saistībā ar Jūsu lietu, vai arī rakstīt iesniegumu. Atbildi uz iesniegumu sniedz viena mēneša laikā.

Summas, uz kurām nevar vērst piedziņu, ir noteiktas Civilprocesa likuma 596. pantā. Piedziņu nevar vērst uz:

1) atlaišanas pabalstu, apbedīšanas pabalstu, vienreizēju pabalstu mirušā laulātajam, valsts sociālajiem pabalstiem, valsts atbalstu ar celiakiju slimam bērnam, apgādnieka zaudējuma pensiju un atlīdzību par apgādnieka zaudējumu;

2) kompensācijas izmaksām par darbiniekam piederošo instrumentu nolietošanos un citām kompensācijām saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas regulē darba tiesiskās attiecības;

3) darbiniekam izmaksājamām summām sakarā ar komandējumu, pārcelšanu un nosūtīšanu darbā uz citu apdzīvotu vietu;

4) sociālās palīdzības pabalstiem;

5) bērna uzturlīdzekļiem Ministru kabineta noteikto minimālo bērna uzturlīdzekļu apmērā, kurus, pamatojoties uz tiesas nolēmumu vai Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas lēmumu, maksā viens no vecākiem, kā arī uz Uzturlīdzekļu garantiju fonda izmaksājamiem bērna uzturlīdzekļiem.

Tātad piedziņu nevar vērst uz bērna kopšanas pabalstu.

Taču piedziņu var vērst uz vecāku pabalstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas