E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17431
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pensijas

Ja strādāts līdz vecuma pensijas piešķiršanai, izdienas pensija nepienākas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. jūlijā, 2019
Juris

Personai ir tiesības saņemt izdienas pensiju saskaņā ar likumu “Valsts un pašvaldību profesionālo orķestru, koru, koncertorganizāciju, teātru un cirka mākslinieku izdienas pensiju un baleta mākslinieku pabalsta par radošo darbu likums”. Bet persona turpināja darbu savā profesijā (neizmantoja savas tiesības saņemt izdienas pensiju) un jau saņem valsts vecuma pensiju. Vai, beidzot darbu savā profesijā, personai ir tiesības uz izdienas pensiju, ja ir jau piešķirta valsts vecuma pensija?

A
atbild:
29. jūlijā, 2019
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra
Egita Garā, Pensiju metodiskās vadības daļas vadītāja

Valsts un pašvaldību profesionālo orķestru, koru, koncertorganizāciju, teātru un cirka mākslinieku izdienas pensiju un baleta mākslinieku pabalsta par radošo darbu likuma mērķis ir nodrošināt valsts un pašvaldību profesionālo orķestru, koru, koncertorganizāciju, teātru un cirka mākslinieku tiesības uz izdienas pensiju sakarā ar to, ka pēc noteikta laika nostrādāšanas šajās profesijās zūd profesionālās iemaņas pirms vecuma pensijas piešķiršanai noteiktā vecuma sasniegšanas.

Tādējādi, ja persona ir strādājusi profesijā, kas dod tiesības uz izdienas pensiju, līdz pat vecuma pensijas piešķiršanai, tā vairs nevar pretendēt uz izdienas pensiju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas