E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17410
Lasīšanai: 2 minūtes
2
1
2
1

Vai var atgūt vecmammas 1959. gadā pirkto īpašumu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūlijā, 2019
inese

Vai ir iespējams atgūt īpašumu, kuru iegādājās vecmamma 1959. gadā (ir pirkuma dokumenti)? Kur vērsties, lai uzzinātu, kā atgūt šo īpašumu, jo šobrīd tur dzīvo citi cilvēki un tas pieder pašvaldībai.

A
atbild:
29. jūlijā, 2019
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Toms Vilnis, zvērināts advokāts

Bez vispusīga faktisko apstākļu izklāsta diemžēl nevar sniegt konkrētu atbildi, vai īpašumtiesības uz īpašumu ir iespējams nostiprināt. Ir vairāki apstākļi, kas to var ietekmēt, piemēram, vai īpašumtiesības iepriekš jau ir bijušas nostiprinātas kādā publiskā īpašumu reģistrā pirms Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas; ja pirkuma līgums ir ticis noslēgts, kāpēc nav veikts ieraksts reģistrā; kāpēc privatizācija nav notikusi paredzētajā termiņā; uz kāda pamata īpašums ir nonācis attiecīgās pašvaldības īpašumā u. c.

Iestāde, kurā jāvēršas, lai vispārīgi uzzinātu, vai ir iespējams atgūt īpašumu, ir atkarīga no tā, vai attiecīgais īpašums ir dzīvokļa īpašums vai dzīvojamās mājas īpašums un kādā pašvaldības teritorijā tas atrodas, lai zinātu kurā pašvaldības nekustamo īpašumu departamentā vērsties.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 65 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas