E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17403
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Papildu adreses anulēšana Dzīvesvietas deklarēšanas likumā nav paredzēta

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūlijā, 2019
Laura

Labdien! Situācija: vīrs, sieva un bērns dzīvo vecmammai (sievas) piederošā īpašumā. Vīram ir sava deklarētā dzīvesvieta citā pilsētā, taču kā papildu dzīvesvietu vīrs, nevienam nezinot, norādījis vecāsmātes īpašumu. Tagad, kad laulība ir izirusi un konstatēts, ka vīrs nemaz negrasās iet prom (pamatojot to ar deklarēšanos), rodas jautājums, vai viņu var izdeklarēt no šī īpašuma. Vai tiešām sanāk, ka viņš ir ieguvis īpašuma lietošanas tiesības uz laulības, radniecības, svainības vai cita likumiska vai līgumiska pamata un bez tiesas lēmuma neiztikt.

A
atbild:
26. augustā, 2019
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde
Ģirts Pommers, Personāla vadības un sabiedrisko attiecību departamenta direktora vietnieks, sabiedrisko attiecību vadītājs

Saskaņā ar Dzīvesvietas deklarēšanas likumu dzīvesvietas deklarēšanas fakts pats par sevi nerada civiltiesiskas saistības, līdz ar to personai, deklarējot dzīvesvietu kādā nekustamajā īpašumā, no tā vien nerodas šī īpašuma lietošanas tiesības.

Ņemot vērā aprakstīto situāciju, secināms, ka persona īpašuma lietošanas tiesības ir ieguvusi ar nekustamā īpašuma īpašnieka atļauju. Ja personai strīds ir par īpašuma lietošanas tiesībām un tas nav atrisināms citādi, tādā gadījumā strīds risināms tiesā civiltiesiskā kārtībā.

Tāpat no minētās situācijas secināms, ka persona adresi ir norādījusi kā papildu adresi, savukārt papildu adreses anulēšana Dzīvesvietas deklarēšanas likumā nav paredzēta. Parasti papildu adresi anulē vienlaikus ar pamata adresi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas