E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1739
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Ieturējums no slimības pabalsta

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. decembrī, 2012
Dzidra Ūdre

Vai VSAA rīkojās korekti, kad no mana Darba nespējas pabalsta, ko iesniedzu 6.augustā ieturēja 30% ZTI? Ja es slimoju no darba traumas ar 2012.g. 5.janvāri, tiesu izpildītājs Andris Slazds izpilddokumentu iesniedza 2012.g. 23.martā. Es slimoju ar smagu darba traumu un atrados uz gultas, tāpēc visu 7 mēnešu ,,B” lapas iesniedzu vienlaicīgi. VSAA izmaksāja vienā maksājumā. Domāju, ka VSAA nedrīkstēja ieturēt 30% no 5.janvāra līdz 23.martam, jo tad viņu rīcībā vēl nebija šāds rīkojums. Vēlos zināt, kurš likuma pants mani aizsargā? Ko darīt? Ārstēšanās joprojām turpinās. Paldies!

A
atbild:
02. janvārī, 2013
Lolita Lūse
LV portāls

No izmaksājamā slimības pabalsta zvērinātiem tiesu izpildītājiem Civilprocesa likums ļauj veikt ieturējumus tāpat kā no darba algas. Kā skaidro Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes vecākā juriste Vidaga Daniševska, slimības pabalsts ir viens no valsts sociālās apdrošināšanas pabalsta veidiem, uz kuriem zvērinātiem tiesu izpildītājiem saskaņā ar Civilprocesa likuma 595.panta otro daļu ir dotas tiesības (un līdz ar to Valsts sociālā apdrošināšanas aģentūrai – pienākums) veikt ieturējumus no izmaksātā pabalsta likumā noteiktajā apmērā.

Civilprocesa likuma 595.pants paredz, ka, vēršot piedziņu uz valsts pensijām, valsts sociālās apdrošināšanas pabalstiem un atlīdzībām, piemērojami noteikumi par piedziņas vēršanu uz darba samaksu, nodrošinot, ka pēc ieturējumu veikšanas mēnesī izmaksājamā summa katram maksājumam nav mazāka par valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēru, ja citos likumos nav noteikti citi ieturējumu ierobežojumi.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 41 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas