E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17387
Lasīšanai: 2 minūtes
1
4
1
4

Slimība nepagarina terminēta līguma beigu datumu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. jūlijā, 2019
Līga

Labdien! Ir noslēgts darba līgums uz noteiktu termiņu, kas izbeidzas 05.07.2019. Kopš 19.06.2019. esmu uz slimības lapas. Vai darba devējs ir tiesīgs bez brīdinājuma mani atbrīvot no amata? Vai līguma termiņš tiek pagarināts, ja esmu uz slimības lapas?

A
atbild:
10. jūlijā, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Nē, uz noteiktu laiku noslēgta darba līguma termiņš darbinieka slimības dēļ netiek pagarināts. Darba likuma 113. pants paredz, ka uz noteiktu laiku noslēgts darba līgums izbeidzas noteiktajā termiņā.

Arī Darba likuma komentāros par šo normu ir norādīts, ka uz noteiktu laiku noslēgta darba līguma izbeigšana sakarā ar termiņa notecējumu ir pieļaujama arī gadījumos, ja, termiņam beidzoties, darbiniekam ir pārejoša darba nespēja, darbinieks ir atvaļinājumā vai neveic darbu citu iemeslu pēc (tai skaitā atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā).

Parasti darba devējs darbinieku par līguma termiņa beigām brīdina divas nedēļas iepriekš.

Taču, pat ja darba devējs kādu iemeslu pēc nav ievērojis divu nedēļu brīdināšanas termiņu, saskaņā ar Augstākās tiesas Senāta Civillietu departamenta 2003. gada 3. decembra spriedumu nav pamata uzskatīt, ka uz noteiktu laiku noslēgts darba līgums ir atzīstams par noslēgtu uz nenoteiktu laiku.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas