E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17334
Lasīšanai: 2 minūtes

Ģimenes valsts pabalstu pēc vidusskolas absolvēšanas nemaksā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. jūnijā, 2019
Daiga

Labdien! Vai bērnu nauda tiek izmaksāta par bērnu, kurš beidzis 12. klasi, vēl nav sasniedzis 20 gadu vecumu, bet ir iestājies LU un studēs par valsts budžeta līdzekļiem. Ja jā, vai man kā vecākam ir nepieciešams iesniegt kādus dokumentus (apliecinājumu), ka bērns mācās LU.

A
atbild:
25. jūnijā, 2019
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ģimenes valsts pabalstu piešķir par katru ģimenē audzināmo bērnu no viņa viena gada vecuma sasniegšanas dienas līdz 15 gadu vecumam. Ja bērns pēc 15 gadu vecuma sasniegšanas turpina mācīties vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē, pabalstu turpina izmaksāt līdz 20 gadu vecuma sasniegšanai.

Pēc vispārējās izglītības iestādes 12. klases absolvēšanas neatkarīgi no jaunieša vecuma  pabalstu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) pārtrauc izmaksāt no 1. jūlija. Ja pēc 12. klases absolvēšanas jaunietis turpina izglītoties profesionālās izglītības iestādē un nav sasniedzis 20 gadu vecumu, tad VSAA, saņemot informāciju no Izglītības un zinātnes ministrijas, piešķir pabalstu arī par vasaras mēnešiem (jūliju un augustu) un turpina to izmaksāt arī par jaunā mācību gada periodu, bet ne ilgāk kā līdz 20 gadu vecuma sasniegšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas