E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17294
Lasīšanai: 2 minūtes

Ikgadējā novērtējuma papildatvaļinājumu par svētku dienām nepagarina

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. jūnijā, 2019
Ģirts

Labdien! Strādāju valsts iestādē, kur ir jāpilda NEVIS (darbinieka ikgadējais novērtējums), par ko darbiniekam piešķir papildu atvaļinājuma dienas. Bet tajā pašā laikā, ja darbinieks iet atvaļinājumā laikā, kad iekrīt Mātes diena, Vasarasvētki, atvaļinājums netiek pagarināts. Uz jautājumu, kāpēc tā, darba devējs atbild: “Tas ir NEVIS papilddienu dēļ, likums to nosaka.” Vai tiešām ir likums, kurā noteikts, ka darbiniekam nevar pagarināt papildatvaļinājumu? Paldies!

A
atbild:
16. jūlijā, 2019
Valsts kanceleja
Anete Bernāne, Valsts pārvaldes cilvēkresursu nodaļas konsultante

Atbildot uz Jūsu uzdoto jautājumu par papildatvaļinājuma dienu pagarināšanu, norādām, ka saskaņā ar MK noteikumu Nr. 565 “Noteikumi par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku sociālajām garantijām” 103. punktu papildatvaļinājumu atbilstoši amatpersonas (darbinieka) darbības un tās rezultātu novērtējumam var piešķirt līdz 10 darbdienām, neskaitot brīvdienas un svētku dienas.

Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 41. pantu ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma piešķiršanai piemēro Darba likuma normas. Balstoties uz Darba likuma 149. panta pirmo daļu, ikgadējais apmaksātais atvaļinājums nedrīkst būt īsāks par četrām kalendāra nedēļām, neskaitot svētku dienas.

No iepriekš minētā izriet, ka papildatvaļinājums atšķirībā no ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma var tikt piešķirts tikai par darbdienām. Tātad gan Mātes diena, gan Vasarsvētki, kas šogad iekrita svētdienā, attiecas tikai uz ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma pagarināšanu, ja tas ir piešķirts laika posmā, kurā iekrīt iepriekš minētās svētku dienas, savukārt papildatvaļinājumu šīs svētku dienas neskar un tas netiek pagarināts, jo papildatvaļinājums tiek piešķirts tikai par darbdienām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas