E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17289
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Vai slimības lapai ir ierobežots termiņš

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. jūnijā, 2019
Jānis

Labdien! Vai slimības lapām ir kāds ierobežots termiņš?

A
atbild:
27. jūnijā, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

Ministru kabineta noteikumu Nr. 152 “Darbnespējas lapu izsniegšanas un anulēšanas kārtība” nosaka darbnespējas lapas maksimālo periodu, proti, atbilstoši šo noteikumu 17.¹ punktam darbnespējas lapas maksimālais piešķiršanas periods var ilgt ne vairāk par 52 nedēļām kopš darbnespējas pirmās dienas.

Turklāt gadījumā, ja darbnespēja turpinās ilgāk par 26 nedēļām, ārstam pacients ir jānosūta uz Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisiju. Komisija nosaka invaliditāti vai izsniedz atzinumu par darbnespējas lapas pagarināšanu darbnespējas periodā, kas turpinās ilgāk par 26 nedēļām, bet ne ilgāk par 52 nedēļām (skaitot no darbnespējas pirmās dienas), ja tas nepieciešams pilnvērtīgas ārstēšanas nodrošināšanai (tai skaitā rehabilitācijas nodrošināšanai).  

Ierobežota ir slimības pabalsta izmaksa. Likuma “Par maternitātes un slimības apdrošināšanu13. panta pirmā daļa paredz, ka slimības pabalstu piešķir un izmaksā par laiku no darba nespējas 11. dienas līdz darbspēju atgūšanas dienai, bet ne ilgāku par 26 nedēļām, skaitot no darba nespējas pirmās dienas, ja darba nespēja ir nepārtraukta, vai ne ilgāku par 52 nedēļām triju gadu periodā, ja darba nespēja atkārtojas ar pārtraukumiem.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 74 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas