E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17227
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Galīgais aprēķins

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūnijā, 2019
Baiba

Sveiki! Pārtraucu darba attiecības, man bija izmaksāta visa alga, bet strādāju 1,1 gadu un atvaļinājumu neizņēmu. Vai darba devējam man jāizmaksā nauda par neizmantoto atvaļinājumu? Man katru nedēļu tika maksāti 100 eiro, stundas likme bija 2,90 eiro. Cik lielam  bija jābūt aprēķinam? Man aprēķinā tika izmaksāti 48 eiro.

A
atbild:
18. jūnijā, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba attiecības izbeidzot, pēdējā darba dienā darbiniekam ir jāsaņem visas summas, kas tam pienākas no darba devēja. Parasti tā ir darba alga par pēdējo nostrādāto posmu, kā arī neizmantotā atvaļinājuma kompensācija par nostrādāto laiku. Neizmaksāt šīs summās darba devējs nevar.

No sniegtā apraksta nav iespējams secināt, vai izmaksa ir korekta, jo šādus jautājumus skata atbilstoši dokumentu saturam. Proti, ir nepieciešams Jūsu darba līgums, darba samaksas aprēķina izraksts, kā arī informācija no personālvadītāja par atvaļinājuma ierakstu esamību personāla kartītē.

Ja uzskatāt, ka aprēķini nav korekti, pirmām kārtām situācija ir jāskaidro sarunā ar darba devēju. Ja sarunā pārliecību gūt neizdotas, ir jāvēršas Valsts darba inspekcijā, līdzi ņemot visus dokumentus, kas saistīti ar darba attiecībām.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas