E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17218
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Transporta biļetes atlīdzināšana, atgriežoties no komandējuma vēlāk

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūnijā, 2019
Liesma

Labdien! Man ir jautājums par komandējuma izdevumiem. Darbinieks bijis komandējumā no 29.05. līdz 31.05.2019. Autobusa biļete ir 29.05.2019. un 02.06.2019. Darba vieta neatmaksā 02.06.2019. autobusa biļetes izdevumus, jo biļetei vajadzējis būt ar 31.05.2019. datumu. Atsaucās uz MK noteikumiem par komandējumu, 20.3. punktu. Vai tas ir likumīgi?

A
atbild:
14. jūnijā, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Nosūtot darbinieku komandējumā, darba devējs izdod rīkojumu, kurā norāda komandējuma laiku, kā arī izdevumus, ko atlīdzina, atbilstoši MK noteikumiem Nr. 969.

9. punkts, kas nosaka ar komandējumiem un darba braucieniem saistīto izdevumu atmaksu, paredz: ja darbinieks ar institūcijas vadītāja atļauju savā pastāvīgajā darba (dienesta) vietā atgriežas no komandējuma vietas pēc komandējumam noteiktā laika vai uz komandējuma vietu dodas pirms komandējumam noteiktā laika (piemēram, pavada komandējuma vietā atpūtas, svētku dienas un (vai) atvaļinājuma dienas), viņam saskaņā ar šo noteikumu 8.2.1. apakšpunktu atlīdzina ceļa (transporta) izdevumus.

20.3. punkts savukārt nosaka: ja darbinieks komandējuma vietā (ceļā) vai darba braucienā ir aizkavējies bez attaisnojoša iemesla, viņam darba samaksa (atalgojums) par dienām, kas pārsniedz noteikto komandējuma vai darba brauciena laiku, netiek saglabāta un komandējuma vai darba brauciena izdevumi netiek atlīdzināti.

Darba devējs rīkojās korekti. Par to, ka plānojat atgriezties vēlāk, Jums darba devējs bija jāinformē pirms brauciena.

Jums var ieteikt iesniegt darba devējam iesniegumu, kurā paskaidrojat, kāpēc aizkavējāties un atgriezāties mājās citā laikā, lūdzot segt transporta izdevumus mājupceļam biļetē norādītajā apjomā. Ja darba devējs akceptēs iesniegumā norādīto informāciju, transporta izdevumi tiks atlīdzināti.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas