E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17209
Lasīšanai: 2 minūtes
6
6

Oficiālās peldvietas Rīgā un Latvijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. jūnijā, 2019
Dina

Labdien! Sakiet, lūdzu, kur iespējams iegūt informāciju par oficiālajām peldvietām Rīgā un Rīgas rajonā? Ne tikai nosaukumus, bet arī konkrētas teritorijas plānojumus un robežas. Paldies!

A
atbild:
18. jūnijā, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

Oficiālās peldvietas (tai skaitā Rīgas) ir norādītas Ministru kabineta noteikumu Nr. 692 “Peldvietas izveidošanas, uzturēšanas un ūdens kvalitātes pārvaldības kārtība” 1. un 2. pielikumā. "Šo noteikumu 8.punkts paredz, ka peldvietas robežas nosaka pašvaldība, kuras  administratīvajā teritorijā attiecīgā peldvieta atrodas. Savukārt, minēto noteikumu 16. punkta 16.1. apakšpunkts nosaka, ka peldvietas apsaimniekotājs peldsezonas laikā peldvietā labi saskatāmā vietā un drošā veidā izvieto informatīvo stendu, kurā norāda peldvietas robežas, tai skaitā funkcionālo sektoru izvietojumu un glābšanas dienesta atrašanās vietu, ja tas atrodas peldvietas teritorijā. Līdz ar to, informatīvā veidā šāda informācija par peldvietas robežām ir izvietota katras konkrētās peldvietas informatīvajā stendā, vai arī tiek norādīta ar informatīvo norāžu palīdzību. Papildus atzīmējams, ka peldvietas robežas arī, iespējams, var tikt nedaudz koriģētas sezonas gaitā, ja tiek konstatēti tādi apstākļi peldvietā, ka šīs robežas ir nepieciešams īslaicīgi koriģēt," skaidro Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas Teritorijas apsaimniekošanas un attīstības nodaļas vecākais referents Roberts Elksnis.  

Oficiālo peldvietu saraksts un izvietojums kartē ir pieejams arī Veselības inspekcijas mājaslapas sadaļā “Vides veselība” > “Peldūdens” > “Peldūdens monitorings”. Turpat ir pieejama arī informācija par peldūdens kvalitāti.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 77 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas