E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17188
Lasīšanai: 2 minūtes

Uz pārmaksātajiem nodokļiem var vērst piedziņu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. jūnijā, 2019
Sintija

Labdien! Man ir noslēgts līgums ar zvērinātu tiesu izpildītāju par parāda atmaksu, kuru es veicu noteiktajā datumā par noteikto summu. Vai viņiem bija tiesības sūtīt uz VID informatīvo vēstuli, pēc kuras iedzīvotāju ienākuma nodokļa atgriešanas summa aizgāja tiesu izpildītājam? Paldies!

A
atbild:
11. jūnijā, 2019

Jā, tiesu izpildītājs var vērst piedziņu uz nodokļu pārmaksu. Atbilstoši Civilprocesa likuma normām tie ir naudas līdzekļi, kas parādniekam pienākas no trešajām personām.

Civilprocesa likuma 599. pants nosaka: (1) Ja piedziņu vērš uz naudas līdzekļiem, kas pienākas no citām personām, tajā skaitā no cita tiesu izpildītāja, tiesu izpildītājs nosūta šīm personām pieprasījumu paziņot, vai tām ir pienākums samaksāt kādas summas parādniekam, uz kāda pamata un kādā termiņā.

(2) Vienlaikus ar pieprasījumu tiesu izpildītājs paziņo, ka šie naudas līdzekļi tiek apķīlāti piedziņas summas un sprieduma izpildes izdevumu apmērā un ka līdz pilnīgai piedzenamās summas un sprieduma izpildes izdevumu dzēšanai šīm personām naudas līdzekļi jāieskaita tiesu izpildītāja depozīta kontā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 66 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas