E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17168
Lasīšanai: 3 minūtes
3
3

Vai sertifikātā jānorāda abas augstākās izglītības

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. jūnijā, 2019
Rina

Labdien! Man ir divas augstākās izglītības dažādās jomās – sociālajās zinātnēs un mašīnzinībās. Lai iegūtu tiesības strādāt par profesionālās izglītības skolotāju atbilstoši 11.09.2018. MK noteikumu Nr. 569 6.1.apakāpunktam, šobrīd es apguvu profesionālās kompetences pilnveides programmu 80 stundu apjomā. Apgūstot programmu izglītības iestādē (programmas īstenotājs), tiks izsniegts sertifikāts par tiesībām veikt pedagoģisko darbību. Sertifikātā atbilstoši MK noteikumiem Nr. 569 ir norādāma informācija par augstāko izglītību un/vai profesionālo kvalifikāciju. MK noteikumu Nr. 569 24. punktā ir teikts, ka sertifikāts derīgs tikai kopā ar dokumentu par attiecīgās izglītības vai profesionālās kvalifikācijas iegūšanu. Programmas īstenotājs ir mani informējis, ka sertifikātā tiks ierakstīti dati tikai par vienu izglītību, nevis par abām, un aicina mani izvēlēties, kādu no tām norādīt. Manuprāt, tas ir pretrunā ar MK noteikumu Nr. 569 24. punktā noteikto un šajā gadījumā sertifikātā ir jānorāda abas augstākās izglītības. Kam ir taisnība?

A
atbild:
11. jūnijā, 2019

Ministru kabineta 11.09.2018. noteikumu Nr. 569 Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību (MK noteikumi Nr. 569) 6.1. apakšpunktā noteikts, ka profesionālās izglītības pedagogam nepieciešama “augstākā izglītība”. Persona var būt apguvusi vairākas augstākās izglītības programmas, kurās iegūtās zināšanas būs nepieciešamas, strādājot par profesionālās izglītības pedagogu. Noteikumi nenosaka, ka pēc katras iegūtās augstākās izglītības no jauna jāapgūst profesionālās kompetences pilnveides programma

Līdz ar to sertifikātā par profesionālās kompetences pilnveides programmu jāuzrāda visas iegūtās augstākās izglītības. MK noteikumu Nr. 569 2. pielikumā sniegts tikai “sertifikāta veidlapas paraugs”. Šī parauga sadaļā “Sertifikāts derīgs, uzrādot…” ir iespējams uzrādīt vairākus izglītības dokumentus.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 64 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas