E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17162
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Regulārai izglītošanas darbībai nepieciešams sertifikāts un licence

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. jūnijā, 2019
Mikaels

Es vēlos būt konsultants, treneris, mentors cilvēkiem, kas vēlas apgūt improvizāciju ar mūzikas instrumentu. Vai man ir nepieciešams sertifikāts? Vai varu dēvēt sevi par improvizācijas konsultantu/improvizācijas treneri/improvizācijas mentoru un iztikt bez sertifikāta?

A
atbild:
05. jūlijā, 2019
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte

Nav svarīgi, kā persona sevi dēvē – par improvizācijas konsultantu, improvizācijas treneri vai improvizācijas mentoru –, bet ir būtiski, vai persona, piedāvājot apgūt improvizāciju ar mūzikas instrumentu, veic izglītojošu darbību regulāru un sistemātisku nodarbību, lekciju, semināru u. tml. veidā, tādējādi, visticamāk, īstenojot interešu izglītības vai pieaugušo neformālo izglītības programmu. Līdz ar to pirms šīs izglītojošās darbības veikšanas fiziskai personai ir jāsaņem pedagoga privātprakses uzsākšanas sertifikāts un licence interešu izglītības vai pieaugušo neformālās izglītības programmas īstenošanai.

Privātprakses uzsākšanas sertifikātus izsniedz Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) (sīkāka informācija izlasāma IKVD tīmekļvietnē), bet interešu izglītības vai pieaugušo neformālās izglītības programmu licences jāsaņem pašvaldībā, kurā tiks veikta izglītojošā darbība.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas