E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17159
Lasīšanai: 3 minūtes
2
2

Vai dīlerim automašīnas remonta laikā jānodrošina klients ar maiņas auto

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. jūnijā, 2019
Zigis

Salonā iegādāta automašīna. Nepieciešams remonts. Garantijas laiks vēl nav beidzies. Ja klientam paziņo, ka remonts var ieilgt uz vairāk nekā trijām dienām, vai pēc klienta pieprasījuma pārdevējam jāpiedāvā maiņas auto?

A
atbild:
02. jūlijā, 2019

Nepastāv tāds speciāls normatīvais akts, kas uzliek automašīnu tirdzniecības pārstāvim par obligātu pienākumu pēc klienta pieprasījuma nodrošināt maiņas auto salonā iegādātās mašīnas remonta laikā. Darījuma (jaunas automašīnas pirkšanas un pārdošanas) nosacījumiem jābūt paredzētiem līgumā, ko Jūs noslēdzāt ar pārdevēju.

Saskaņā ar Civillikuma 1587. pantu tiesīgi noslēgts līgums uzliek līdzējam pienākumu izpildīt apsolīto un ne darījuma sevišķais smagums, ne arī vēlāk radušās izpildīšanas grūtības nedod vienai pusei tiesību atkāpties no līguma, kaut arī atlīdzinot otrai zaudējumus. Proti, ja līgumā pastāv nosacījums, ka pēc klienta pieprasījuma pārdevējs iegādātās mašīnas remonta laikā klientam nodrošina maiņas auto, pārdevējam tas ir jāpilda. Tāpat līgumā jābūt paskaidrotam, kādos gadījumos pārdevējam jāpiedāvā maiņas automašīna, kā arī jābūt citiem nosacījumiem.

Piemēram, Inchcape BMW Group Vecākā klientu apkalpošanas speciāliste Alīna Mola skaidro, ka uz klienta automobiļa remonta laiku maiņas automobilis tiek piešķirts, ja to paredz Inchcape Motors Latvia un klienta noslēgtais līgums. Citos gadījumos maiņas automobilis var tikt piešķirts pēc Inchcape Motors Latvia ieskatiem un maiņas automašīnas pieejamības. A. Mola norāda: katru šādu gadījumu Inchcape BMW Group izskata individuāli.

Arī Møller Auto Rīga Servisa nodaļas vadītājs Kārlis Veiders informē, ka Audi dīlerim aprakstītajā situācijā nav obligāta prasība nodrošināt klientu ar bezmaksas maiņas auto. Vienlaikus K. Veiders atzīst, ka vairākumā gadījumu Audi to praktizē, ja ir tāda iespēja.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 89 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas