E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17080
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai darbnespējas laikā drīkst sportot

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. maijā, 2019
Rihards

Labdien. Kādi ir darbnespējīgas personas pienākumi, atrodoties uz DNL. Vai varu nodarboties ar sportiskām aktivitātēm, ja ārstējošais ārsts ir noteicis tās ierobežot?

A
atbild:
22. maijā, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

Tiesību akti detalizēti nenosaka, kādi ir personas, kurai ir izsniegta darbnespējas lapa, pienākumi. Vienlaikus Pacienta tiesību likuma 15. panta (Pacienta pienākumi) pirmā daļa noteic pacienta pienākumu rūpēties par savu veselību, savukārt trešajā daļā uzsvērts, ka pacientam ir saistoši ārstniecības iestādes iekšējās kārtības noteikumi un ārstniecības personas norādījumi. Savukārt, kāda varētu būt iespējamā ietekme uz veselību ilgtermiņā, ja neievērosiet noteikto ārstēšanās režīmu, bet, gluži otrādi, rīkosieties pretēji, Jums vislabāk spēs izskaidrot ārstējošais ārsts.

Vēršam uzmanību, ka Ministru kabineta noteikumi Nr. 152 "Darbnespējas lapu izsniegšanas un anulēšanas kārtība" paredz, ka ārstniecības iestādes, kurā izsniegta darbnespējas lapa, vadītājs var anulēt darbnespējas lapu, ja saņemts Veselības inspekcijas atzinums par darbnespējas lapas nepamatotu izsniegšanu. Darbnespējas lapas izsniegšanas pamatotību var izvērtēt gadījumos, ja Veselības inspekcijā ir saņemts iesniegums, piemēram, no pacienta darba devēja. Plašāka informācija pieejama Veselības inspekcijas mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas