E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 17031
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
16
16

Kā mainīt bērnudārzu Rīgas pašvaldības teritorijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. maijā, 2019
Kristīne

Labdien, Vēlos uzzināt par pašvaldības bērnudārza maiņu. Tagad bērnam ir pilni 6 gadi, un šīs vasaras laikā tiek plānots mainīt deklarēto dzīvesvietu no viena Rīgas mikrorajona uz citu. Jautājums ir tāds, vai ir iespējams mainīt bērnudārzu no viena mikrorajona uz citu? Kā to labāk izdarīt?

A
atbild:
21. maijā, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

Atbildot uz līdzīgu jautājumu, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RDIKSD) iepriekš ir norādījis uz vairākām iespējām.

Pirmkārt, departamenta mājaslapas sadaļā Izglītība > Pirmsskolas ir iespējams ievietot sludinājumu par vietas maiņu bērnudārzā, piemēram, Imantā pret vietu bērnudārzā Vecmīlgrāvī. Veiksmīgas apstākļu sakritības gadījumā var atrasties vieta pašvaldības dārziņā jaunajā dzīvesvietā. Pirms sludinājuma ievietošanas ir vērts apskatīties arī citus sludinājumus mājaslapas sadaļā Sludinājumi par vietu maiņu, jo ir iespējams, ka kāds jau meklē šādu variantu.

Otra iespēja ir pāriet no pašvaldības bērnudārza uz privāto dārziņu, ja privātā iestāde ir noslēgusi sadarbības līgumu ar Rīgas pašvaldību (saraksts pieejams sadaļā Katalogs > Izglītība > Pirmsskolas). Laikā, kamēr bērns apmeklē privāto pirmsskolas izglītības iestādi, tiek izmaksāts Rīgas pašvaldības līdzfinansējums – 174,88 eiro mēnesī bērnam obligātās izglītības vecumā (no pieciem gadiem).

Neskaidrību vai jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, zvanot pa tālr. 67026816 vai klātienē K. Valdemāra ielā 5, vai sociālā tīkla kontā facebook.com/rd.iksd.

Labs saturs
16
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas