E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16984
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par grūtniecību darba devējs ir jāinformē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. maijā, 2019
Anta

Labdien! Vēlos uzzināt, vai mani var atlaist no darba, ja esmu uz slimības lapas. Šobrīd vēl ir pārbaudes laiks. Lapa ir saistībā ar veselības problēmām, kuras nevaru ārstēt, jo šobrīd esmu stāvoklī (nevaru dzert zāles). Tātad nav tiešas saistības ar grūtniecību. Darbā plānots atgriezties tikai pēc BKA, jo veselības dēļ pastrādāt nevaru. Darbā neesmu teikusi to, ka esmu stāvoklī, tikai to, ka ilgi būs slimības lapa. Vai man ir obligāti jāpasaka?

A
atbild:
28. maijā, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darbinieku, kam ārsts noteicis darbnespēju, atlaist nevar, tāpat kā nav tiesību atlaist grūtnieci.

Ja esat bērna gaidībās, Jums tas ir jādara zināms darba devējam vairāku iemeslu dēļ.  Pirmkārt tas ir jādara korektu darba attiecību uzturēšanas labad. Grūtniecību nevar noslēpt, un pienāks brīdis, kad Jums būs jādodas pirmsdzemdību atvaļinājumā. To izdarīt, apejot darba devēju, nav iespējams. Sekojoši pēc bērna piedzimšanas būs nepieciešams prasīt darba devējam piešķirt bērna kopšanas atvaļinājumu.

Tāpat arī nav iespējams pazust no darba uz diviem gadiem, jo ir “slimības lapa”. Lai novērstu maldinošu ilgstošu slimošanu, tiesību akti reglamentē maksimālo slimības laiku sešu mēnešu apmērā, pēc tam darba devējam ir tiesības darba attiecības ar ilgstoši slimojošo darbinieku pārtraukt.

Turklāt darba devējam ir jāplāno normāla darba gaita uzņēmumā, lai laikus nodrošinātos ar darbinieku, kas strādās Jūsu vietā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas