E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16975
Lasīšanai: 3 minūtes

Atteikuma tiesību realizēšanas izņēmumi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. maijā, 2019
Mārcis

Labdien, biju internetā iegādājies Apollo kino biļetes, bet ceļā uz šo seansu notika sadursme ar meža zvēru, kurā auto tika nopietni sabojāts un nevarējām turpināt ceļu. Līdz ar ko nebija iespējas vairs tikt uz šo seansu. Zvanīju uz viņu info tālruni, lai painteresētos par to, vai nav iespējams šīs biļetes pārlikt uz citu seansu vai arī atgūt naudu, iepriekš izskaidrojis situāciju, bet atbilde bija, ka gan biļetes, gan nauda ir zaudēti. Par cik nepārvaramas varas dēļ nebija iespējams vairs apmeklēt šo seansu, vai ir kāda iespēja tomēr šo pakalpojumu izmantot citā pieejamā laikā, vai kā savādāk atgūt līdzekļus? Jo šobrīd nav ne līdzekļu, ne baudījuma.

A
atbild:
21. maijā, 2019

Saskaņā ar Patērētāju tiesību aizsardzības likuma 10. panta pirmo daļu kino biļešu iegāde distancēti (internetā) ir atzīstama par distances līguma slēgšanu. Savukārt distances līguma slēgšanas tiesiskos priekšnosacījumus, cita starpā, izklaides industrijā reglamentē Ministru kabineta 2014. gada 20. maija noteikumi Nr. 255 "Noteikumi par distances līgumu". Minēto noteikumu 22. panta 22.12. punkts paredz, ka atteikuma tiesības nevar piemērot izklaides pasākumiem, ja pakalpojuma sniedzējs apņemas sniegt pakalpojumu noteiktā dienā vai noteiktā laikposmā.

Tādējādi, lai izvērtētu pakalpojuma sniedzēja atteikumu atmaksāt Jums naudu vai pārcelt kino seansa laiku uz citu periodu, Jums jāvērtē pakalpojuma sniedzēja kino biļešu iegādes un apmeklēšanas noteikumi.

Par nepārvaramas varas radītiem apstākļiem, kā rezultātā Jums nebija iespējas izmantot kino apmeklējumu, paskaidrojams, ka nepārvarama vara kā apstākļu kopums dod pusēm tiesības atkāpties no līguma nosacījumu izpildes un atbildības par tā neievērošanu. Savukārt pakalpojuma sniedzējs no savas puses nodrošināja kino seansa norisi vietā un laikā kas norādīts līgumā (kino biļetē). Līdz ar to pirmšķietami secināms – ja pakalpojumu sniedzējs, ņemot vērā Jūsu situāciju, ir izskatījis Jūsu lūgumu un noraidījis iespēju pārcelt kino seansa apmeklējumu vai atmaksāt naudu, Jūsu vēlme nebūs realizējama.

Plašāk distances līguma jēdziens ir apskatīts LVportāla rakstā “Kas patērētājam ir jāzina, slēdzot distances līgumu

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas