E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16928
Lasīšanai: 2 minūtes
2
3
2
3

Kā prasīt samaksāt neizmaksāto darba algu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. maijā, 2019
daiga

Labdien! Es iepriekš strādāju “Rīgas namu apsaimniekotājā” par sētnieku, bet noformēta bija mana tobrīd nepilngadīgā meita. Man palūdza uzrakstīt atlūgumu, jo it kā netika pildīti darba pienākumi. Darba inventārs netika izsniegts, tika solīts divu dienu laikā atvest, bet divu nedēļu laikā neizsniedza, un vēl, aizejot no darba, neizmaksāja visu summu, kas pienācās. Kā man rīkoties?

A
atbild:
10. maijā, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Prasīt darba devējam neizmaksāto darba algu var tā persona, ar kuru bija noslēgts darba līgums. Pēc sniegtās informācijas – Jūsu meita. Šī prasība ir jānoformē rakstveidā kā iesniegums, aicinot darba devēju pilnā apmērā izmaksāt pienākošos darba samaksu – neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju un darba algu par pēdējo nostrādāto posmu.

Iesniegums būtu nosūtāms darba devējam kā ierakstīta vēstule pa pastu. Tādējādi Jūs saņemsiet no pasta apstiprinājumu, ka vēstuli konkrētais darba devējs ir saņēmis.

Ja situācija neatrisināsies un naudu nesamaksās, būs jāvēršas tiesā. Tad būs svarīgi pierādīt, ka darba devējs ir aicināts nokārtot savas saistības pret aizgājušo darbinieku.

Jāatgādina, ka citkārt darba devēja aicinājums pašrocīgi un pret savu gribu rakstīt atlūgumu nav jāizpilda. Darba devējam nav tiesību prasīt, lai darbinieks raksta atlūgumu.

Ja darbinieks nepilda savus darba pienākumus vai citādi pārkāpj darba līguma noteikumus, darba devējs var darbinieku atlaist, tikai pamatojoties uz noteiktiem Darba likuma pantiem.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas