E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16898
Lasīšanai: 2 minūtes

Pēc palīdzības var vērsties sociālajā dienestā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. maijā, 2019
Dana

Sveiki! Ja esmu vientuļā mamma ar 2 bērniem, vienam 9 gadi, otram 1,9, apmeklē maksas dārziņu, par abiem saņemu alimentus, dzīvokli īrējam, kopā ar komunālajiem 250 eiro mēnesī. Es pati strādāju, alga 250 eiro, jo nevaru pilnvērtīgi strādāt, tādēļ ka mazais slimo. Vai es varu saņemt jebkādu palīdzību no valsts?

A
atbild:
13. maijā, 2019
Lidija Dārziņa
LV portāls

Valsts visiem vecākiem maksā vienādus pabalstus neatkarīgi no ģimenes turīguma. Savukārt pašvaldībām ir noteikts pienākums sniegt palīdzību trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm.

Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā ir noteiktas tiesības uz sociālo palīdzību, tās veids un apmērs balstās uz materiālo resursu novērtēšanu personām (ģimenēm), kurām trūkst līdzekļu pamatvajadzību apmierināšanai.

Savukārt likumā Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā ir noteiktas iedzīvotāju grupas, kurām ir tiesības uz šo atbalstu. Pašvaldībai var lūgt dzīvokļa pabalstu arī tad, ja dzīvoklis tiek īrēts. Palīdzība tiek sniegta trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm. Turklāt katrā pašvaldībā ir atšķirīgs maznodrošinātā (ģimenes) ienākumu līmenis, kuru vērtē, pirms sniedz atbalstu.

Kārtību, kādā tas notiek, pašvaldības detalizēti nosaka savos saistošajos noteikumos. Lai uzzinātu, kādu palīdzību varat saņemt, jāvēršas savas pašvaldības sociālajā dienestā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas