E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16817
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesu izpildītājs var vērst piedziņu uz pārmaksātajiem nodokļiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. aprīlī, 2019
Oļegs

Labdien! Aizpildīju gada ienākumu deklarāciju, pārmaksātie nodokļi bija 495 eiro. Gaidu savus nodokļus, paiet pusotrs mēnesis, nav. Uzrakstu vēstuli VID, izrādās, visi nodokļi aizgājuši tiesu izpildītājam. Vēlos pajautāt: vai tas ir pareizi, jo, cik es saprotu, tiesu izpildītājs var atvilkt 50%?

A
atbild:
23. aprīlī, 2019

Jā, tiesu izpildītājs var vērst piedziņu uz nodokļu pārmaksu. Tie ir naudas līdzekļi, kas parādniekam pienākas no trešajām personām, un tiesu izpildītājs uz tiem var vērst piedziņu pilnā apmērā. Civilprocesa likuma 599. pants nosaka: ja piedziņu vērš uz naudas līdzekļiem, kas pienākas no citām personām, tajā skaitā no cita tiesu izpildītāja, tiesu izpildītājs nosūta šīm personām pieprasījumu paziņot, vai tām ir pienākums samaksāt kādas summas parādniekam, uz kāda pamata un kādā termiņā.

Vienlaikus ar pieprasījumu tiesu izpildītājs paziņo, ka šie naudas līdzekļi tiek apķīlāti piedziņas summas un sprieduma izpildes izdevumu apmērā un ka līdz pilnīgai piedzenamās summas un sprieduma izpildes izdevumu dzēšanai šīm personām naudas līdzekļi jāieskaita tiesu izpildītāja depozīta kontā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 65 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas