E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16792
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
1

Pašnodarbinātā nodokļu maksājumu termiņi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. aprīlī, 2019
Lelde

Vai pašnodarbinātajam ir jāveic kādas nodokļu iemaksas, ja pirmajā mēnesī vēl nav nekādu ienākumu (ir izdevumi, bet ne ienākumi)?

A
atbild:
03. maijā, 2019
Lidija Dārziņa
LV portāls

Saimnieciskās darbības veicējs iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) aprēķina par gadu, iesniedzot Valsts ieņēmumu dienestā gada ienākumu deklarāciju nākamajā gadā no 1. marta līdz 1. jūnijam. Saimnieciskās darbības veicējam ir jāmaksā IIN avansa maksājumi, bet ne vienmēr. Kādi ir avansa nosacījumi, paskaidrots informācijā saimnieciskās darbības veicējiem VID mājaslapā.

Ja mēnesī ienākums sasniedz 430 eiro, kā pašnodarbinātajam jāveic valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas (32,15%). Pašnodarbināta persona veic obligātās iemaksas un iesniedz ziņojumu par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu objektu un obligātajām iemaksām Valsts ieņēmumu dienestā līdz ceturksnim sekojošā mēneša 15. datumam. Ja ienākums ir mazāks par 430 eiro, arī ir jāveic sociālās iemaksas, taču tikai 5% – pensiju apdrošināšanai. Par gadā pirmajiem nopelnītajiem 50 eiro iemaksas nav jāveic. Līdz ar to, ja pirmajā mēnesī ienākumu nav, VSAOI nav jāveic.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas