E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16790
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses

Vispirms jāprasa datu labošana, tad kompensācija

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. aprīlī, 2019
Paula Birnbauma

Labdien! Pēc rakstiskas abpusējas vienošanās pārtraucu darba attiecības. Taču grāmatvede kļūdas pēc iesniedza informāciju VID, ka pārtraucu darba attiecības pēc savas vēlēšanās, kā rezultātā nevaru šobrīd saņemt bezdarbnieka pabalstu. Vai man ir tiesības pieprasīt kompensāciju darba devējam par šādu pārkāpumu no viņu puses? Paldies par Jūsu veltīto laiku!

A
atbild:
14. maijā, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls
Valsts ieņēmumu dienests
Evita Teice-Mamaja, Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste

Lai komentētu situāciju, vērsāmies Valsts ieņēmumu dienestā, kas sniedza sekojošu atbildi: “Darba devējs darbinieka atlaišanas iemeslu var labot, precizējot Elektroniskās deklarēšanas sistēmā iesniegtās ziņas par darba ņēmējiem. Iesniegto pārskatu kopē, izveidojot jaunu dokumentu – “ziņas par darba ņēmējiem” – un veicot izmaiņas. Dokumentā ir jāsaglabā arī iepriekš iesniegtā informācija par visiem darbiniekiem, tai skaitā par tām personām, par kurām dati netiek precizēti. Iesniedzot jauno izveidoto dokumentu, norāda iesniegšanas veidu “Precizējums”.”

Izrietoši no tā Jums ir tiesības primāri prasīt darba devējam veikt VID sniegtās informācijas labojumu, kas dos iespēju saņemt bezdarbnieka pabalstu.

Ja veikto darbību rezultātā Jums būs radies tiesību aizskārums, Jums ir tiesības vērsties pie darba devēja ar prasījumu par kompensācijas izmaksu proporcionālā (bezdarbnieka pabalsta) apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas