E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16726
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
2
2

Par pašvaldībai piederoša dzīvokļa iegādi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. aprīlī, 2019
Viktorija

Labdien! Jautājums sekojošs – īrējam pašvaldības dzīvokli ar beztermiņa īres līgumu. Savulaik dzīvokli neprivatizējām, bet šobrīd vēlamies to iegūt savā īpašumā. Īrējam no Rīgas pašvaldības. Sakiet, vai izpirkuma cena būs pēc dzīvokļa tirgus vērtības vai pēc dzīvokļa kadastra vērtības?

A
atbild:
03. maijā, 2019
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Ja Jums ir beztermiņa īres līgums un savulaik neizmantojāt pašvaldības piedāvājumu dzīvokli privatizēt, tas nenozīmē, ka to var izdarīt tagad. Likuma Par valsts un pašvaldības dzīvojamo māju privatizāciju 34. panta 3. daļā noteikts, ka īrnieks un viņa ģimenes locekļi varēja iesniegt privatizācijas pieteikumu ne vēlāk kā līdz 2006. gada 31. augustam. Tādējādi valsts un pašvaldību dzīvokļu privatizācija par sertifikātiem jau sen ir beigusies. Dzīvokli, iespējams, var iegūt īpašumā nopērkot, taču tas atkarīgs no pašvaldības plāniem saistībā ar dzīvojamo platību.

Lai iegūtu informāciju par iespēju iegādāties konkrēto dzīvokli, jāvēršas Rīgas pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas komisijā (tālr. 67012697, e-pasta adrese – dmpk@riga.lv).

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas