E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16723
Lasīšanai: 2 minūtes
7
7

Slimības nauda, kad parakstīta vienošanās par darba attiecību izbeigšanu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. aprīlī, 2019
nezinama

Sveiki! Ja ir parakstīts atlūgums pēc abpusējas vienošanās, bet pirms darba attiecību izbeigšanas ir paņemta slimības lapa, vai darbiniekam beidzas darba attiecības slimības lapas laikā? Ja tā ir, tad kas atmaksā A un B lapu?

A
atbild:
15. aprīlī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja par darba attiecību izbeigšanu puses ir panākušas vienošanos, tad parasti tiek sagatavots vienošanās teksts un tajā ir norādīts datums, kad darba attiecības izbeigsies.

Ja vienošanos parakstījis darbinieks īsi pirms darba attiecību izbeigšanas dienas ir saslimis un ir noformēta slimības lapa, noslēgtā vienošanās neparedz iespēju to pagarināt par slimības laiku, kā tas ir uzteikuma gadījumā. Tas nozīmē, ka darba attiecības izbeigsies vienošanās norādītajā datumā.

Samaksa par A lapu (līdz desmit slimības dienām saskaņā ar likuma Par maternitātes un slimību apdrošināšana 36. pantā noteikto kārtību) ir darba devēja kompetence periodā līdz darba attiecību pēdējai dienai. Piemēram, ja darbiniekam izsniedza A lapu 6 dienas pirms darba attiecību pēdējās dienas, tad darba devējam saistoša ir apmaksa par 6 dienām, ievērojot likuma normas.

Ja slimība turpinās un tiek izsniegta B lapa, to apmaksās VSAA periodā līdz 30 slimības dienām, sākot no dienas pēc darba attiecību izbeigšanas.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 54 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas