E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16710
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pensijas

Pensiju var piešķirt, kad saņemti visi nepieciešamie dokumenti

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. aprīlī, 2019
Līga

Uzrakstīju iesniegumu pensijas saņemšanai, kas man pienākas no šī gada 29. aprīļa. Esmu strādājusi 3 gadus UK. Kāpēc man lika šobrīd aizpildīt visu par darba devēju UK, ja atzīmēju, ka nepieprasu no turienes pensiju (pienāksies tikai pēc 2,5 gadiem)? Sākumā teica, ka atbildi sniegs 1 mēneša laikā, tad atrakstīja, ka saistībā ar darbu UK atbildi sniegs 4 mēnešu laikā. Tas nozīmē, ka LV pensiju arī nevarēšu saņemt šajā laikā?

A
atbild:
15. aprīlī, 2019
Lidija Dārziņa
LV portāls

Iesnieguma veidlapā vecuma pensijas piešķiršanai jebkuram ir jānorāda informācija par sociālās apdrošināšanas periodiem citā ES dalībvalstī. Šī informācija var būt nepieciešama tiesību noteikšanai uz Latvijas vecuma pensiju, piemēram, ja nepieciešams papildināt apdrošināšanas stāžu.

Vecuma pensiju VSAA piešķir, kad ir saņemti visi nepieciešamie dokumenti.

Lēmums par pensiju jāpieņem viena mēneša laikā no dienas, kad saņemts personas iesniegums, visi nepieciešamie dokumenti un informācija.

Ja lēmuma pieņemšanai ir nepieciešams savākt papildu informāciju vai veikt papildu pārbaudes, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts par četriem mēnešiem, informējot par to personu. To paredz Administratīvā procesa likums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 89 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas