E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16664
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai Anglijā studējošais var strādāt par angļu valodas skolotāju

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. aprīlī, 2019
Svetlana

Students mācās pirmajā kursā universitātē Anglijā. Studē politiku un starptautiskās attiecības. Vai viņš var vasaras laikā strādāt skolā pēc programmas “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai. ESF projekts Nr. 8.3.4.0/16/I/001”, pasniedzot angļu valodu?

A
atbild:
10. aprīlī, 2019

Strādāt par pedagogu ir tiesības personai, kurai ir pedagoģiskā izglītība vai kura apgūst Ministru kabineta noteiktajām profesionālās kvalifikācijas prasībām atbilstošu pedagoģisko izglītību. Ņemot vērā, ka konkrētajā gadījumā students neapgūst pedagoģisko izglītību, viņš nav tiesīgs pasniegt angļu valodu.

Vienlaikus jāņem vērā, ka ārvalstīs izsniegtiem izglītības dokumentiem ir jāveic akadēmiska atzīšana Latvijā (Akadēmiskās informācijas centrā). Ņemot vērā, ka pedagogs ir reglamentēta profesija Latvijā, persona, kura ieguvusi izglītību ārvalstīs, nevar piedalīties izglītības programmu īstenošanā, ja nav saņēmusi Izglītības un zinātnes ministrijas izsniegtu profesionālās kvalifikācijas atzīšanas apliecību par tiesībām strādāt par pedagogu Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 2 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas