E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16633
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Vai var veidot bērnudārza grupu 3–5 gadus veciem bērniem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. aprīlī, 2019
Inga

Labdien! Manam bērniņam pašreiz ir 3 gadi, un viņš apmeklē bērnudārzu. Uzzināju, ka jaunajā mācību gadā tiek plānots veidot jaunu grupiņu 3–5 gadus veciem bērniņiem. Šajā grupiņā būs jāiet arī manam bērniņam. Esmu pret, jo uzskatu, ka trīsgadīgos nevar likt kopā ar piecgadīgajiem vienā grupā. Sakiet, lūdzu, vai tas ir likumīgi?

A
atbild:
05. aprīlī, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

Par grupiņu veidošanu pirmsskolas izglītības iestādē atbild pirmsskolas vadītājs. Tā var būt atkarīga gan no bērnu vecuma, gan no licencētās pirmsskolas izglītības programmas, gan no nepieciešamības ievērot higiēnas noteikumus.

Ministru kabineta noteikumos Nr. 533 Noteikumi par valsts pirmsskolas izglītības vadlīnijām noteiktās rotaļnodarbības atšķiras bērniem līdz divu gadu vecumam, bērniem no divu līdz triju gadu vecumam un bērniem no triju gadu vecuma līdz pamatizglītības apguvei.

Vecākiem ar jautājumu par grupiņas maiņu ir jāvēršas pie pirmsskolas vadītāja. Ja jautājumu neizdodas atrisināt, var vērsties pie pirmsskolas dibinātāja, kas visbiežāk ir pašvaldība. Jāuzsver, ka jebkura lēmuma gadījumā primāri vienmēr ir jāizvērtē bērna labākās intereses, bērna veselība un drošība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 90 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas