E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16620
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kādam jābūt attālumam no Subates ezera līdz jaunbūvei

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. aprīlī, 2019
Tatjana

Sakiet, lūdzu, kādam jābūt attālumam no Subates ezera līdz jaunbūvei?

A
atbild:
25. aprīlī, 2019

Jāņem vērā Aizsargjoslu likumā noteiktā virszemes ūdensobjektu aizsargjosla un tajā noteiktie aprobežojumi, kas noteikti Aizsargjoslu likuma 35 un 37. pantā:

Lauku teritorijā:

  • applūstošajās teritorijās aizliegts veikt teritorijas uzbēršanu, būvēt ēkas un būves, arī aizsargdambjus, izņemot likumā uzskaitītās būves;
  • 10 m platā joslā aizliegts būvēt un izvietot jebkādas ēkas un būves, tai skaitā nožogojumus, ja tā nav applūstošā teritorija.

Pilsētās un ciemos – pašvaldības teritorijas plānojumā:

  • ne mazāk kā 10 metrus plata josla gar virszemes ūdensobjekta krasta līniju, izņemot gadījumus, kad tas nav iespējams esošās apbūves dēļ;
  • gar ūdensobjektiem ar applūstošo teritoriju – visā tās platumā vai ne mazāk kā līdz esošai norobežojošai būvei (ceļa uzbērumam, aizsargdambim), ja aiz tās esošā teritorija neapplūst.

Lielā Subates ezera platība ir 51,0 ha, Mazā Subates ezera – 22,0 ha. Abi ezeri atrodas Subatē.

Ilūkstes novada teritoriālais plānojums ir apstiprināts 2018. gada 20. decembrī. Apbūves noteikumu 756.10. apakšpunkts Lielajam Subates ezeram un Mazajam Subates ezeram paredz 10 m platu joslu katrā krastā Subatē. Apbūves noteikumu 166. punkts paredz: būvlaide Subates pilsētā pie Lielā Subates ezera un Mazā Subates ezera galvenajām būvēm – ne mazāk kā 50 m attālumā no virszemes ūdensobjekta normālās krasta līnijas, bet ar virszemes ūdensobjekta izmantošanu saistītām palīgbūvēm (pirtīm u. tml.) – 30 m attālumā no ūdensobjekta normālās krasta līnijas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 73 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas