E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16618
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Par maksājumiem nosūtītas preces atgriešanas gadījumā jāuzzina muitā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. aprīlī, 2019
Māris

Es “Ebay” vietnē pārdodu savas lietotās apakšbikses 40 EUR vērtībā, nosūtu tās pircējam ārpus EEZ. Saņēmēja valsts muita konstatē, ka apakšbikses nav atļauts importēt, tāpēc sūtījumu atgriež sūtītājam (sūtījums nav pametis saņēmēja valsts muitas zonu). Apakšbikses tiek nosūtītas atpakaļ man. Vai šajā gadījumā man ir jāmaksā PVN par manām lietotajām importētajām apakšbiksēm?

A
atbild:
03. aprīlī, 2019
Lidija Dārziņa
LV portāls

Jautājums, protams, nav par valkātu apakšbikšu pārdošanu, jo jebkura valsts sabiedrības veselības aizsardzības un risku novēršanas nolūkā var noteikt dažādus aizliegumus potenciāli infekciozu un infekciozu materiālu ievešanai. Kas attiecas uz nodokļu piemērošanu preču sūtījumiem, to nosaka gan Latvijas, gan Eiropas Savienības tiesību akti.  Konkrētajā situācijā par maksājumiem nosūtāmās preces atgriešanas gadījumā Jums jāuzzina Latvijas muitas iestādē. Informācija saziņai atrodama Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā.

Vispārējā kārtība PVN piemērošanai importa darījumos ir noteikta Pievienotās vērtības nodokļa likumā, un tā paredz, ka ar nodokli apliek jebkuru preču importu un nodokli maksā jebkura persona, izlaižot preces brīvam apgrozījumam. Nodoklis par preču importu kļūst iekasējams tajā brīdī, kad kļūst iekasējams muitas nodoklis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas