E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16614
Lasīšanai: 2 minūtes

Visas pienākošās summas jāsaņem darba attiecību pēdējā dienā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. aprīlī, 2019
Ingūna

Uzrakstīju atlūgumu mēnesi pirms darba attiecību beigām. Mutiski ar darba devēju vienojāmies, ka nostrādāšu 2 mēnešus. Nostrādāju vienu mēnesi virs iesniegumā minētā datuma. Vai man jāraksta atkārtots iesniegums? Un vai man pienākas kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu? Kādā laikā darba devējam jāveic aprēķins un izmaksa par nostrādāto pēc darba attiecību beigām?

A
atbild:
03. aprīlī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja ir iesniegts darbinieka uzteikums, tad tā maksimālais turpmākās nodarbinātības laiks atbilstoši Darba likuma normām ir viens mēnesis no uzteikuma iesniegšanas dienas. Ja ir bijusi citāda vienošanās, neatkarīgi no tās otrs uzteikums nav jāiesniedz.

Tomēr Jūsu situācijā var ieteikt noteikti pārliecināties par savu nodarbinātības statusu VID EDS sistēmā, noskaidrojot, kuru datumu darba devējs ir norādījis kā darba attiecību izbeigšanas brīdi.

Darba attiecību pēdējā dienā darbiniekam ir jāsaņem visas summas, kas tam no darba devēja ienākas, – darba samaksa par pēdējo nostrādāto posmu, kā arī neizmantotā atvaļinājuma kompensācija par visiem neizmantotā atvaļinājuma periodiem. Tātad nauda Jums atbilstoši normatīvajam regulējumam ir jāizmaksā (jāieskaita bankas kontā) darba attiecību pēdējā dienā.

Vairāk par darbinieka uzteikumu var lasīt skaidrojumā Darba attiecību izbeigšana. Darbinieka uzteikums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 59 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas