E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16583
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
2
2

Vai, atceļot bērnudārza reģistrāciju Rīgā, saglabāsies līdzfinansējums auklei

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. martā, 2019
Olga

Labdien! Saņemu līdzfinansējumu par aukles pakalpojumu manam mazbērnam. Bērns ir reģistrēts trijos bērnudārzos. Ja es anulēšu tuvāko rindu bērnudārzā portālā “eriga.lv”, es turpināšu saņemt līdzfinansējumu? Manam bērnam saglabāsies rinda vēl divos bērnudārzos. Es varu pati ievest izmaiņas portālā, pirms tuvākais bērnudārzs piedāvā vietu manam bērnam? Tādā gadījumā būs līdzfinansējums, vai tā?

A
atbild:
19. martā, 2019
Rīgas dome
Indra Vilde, Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību projektu vadītāja

Vecāki var anulēt pieteikumu pirmsskolas izglītības programmas apguvei Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādē, kamēr bērns nav bijis iekļauts pretendentu sarakstā uzņemšanai attiecīgajā iestādē (respektīvi, nav saņemts uzaicinājums), un turpināt saņemt pašvaldības līdzfinansējumu par bērnu uzraudzības pakalpojumu pie nosacījuma, ka bērnam ir reģistrēts pieteikums pirmsskolas izglītības programmas apguvei vismaz vienā pašvaldības izglītības iestādē un pieteikumā norādītais vēlamais mācību uzsākšanas laiks ir pagājis.

Līdzfinansējuma piešķiršanas nosacījumi ir aprakstīti Rīgas domes saistošo noteikumu Nr. 204 Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība nodrošina līdzfinansējumu privātam bērnu uzraudzības pakalpojumam 9. punktā.

Plašu informatīvo materiālu par pašvaldības līdzfinansēta bērnu uzraudzības pakalpojuma nodrošināšanu var iegūt Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta mājaslapā: http://izglitiba.riga.lv/lv/izglitiba/pirmsskolas/auklu-pakalpojums.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas